Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου: «Στατιστικά στοιχεία για το πρώτο έτος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης.»

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου (ΚΙΑ Ηρακλείου) σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου, με σκοπό την ενημέρωση για τις θέσεις και το έργο του, την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 12:30μ.μ.

Το ΚΙΑ Ηρακλείου απευθύνεται σε άπορους – ανασφάλιστους κατοίκους του Ηρακλείου, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται. Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία για τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, που επιβεβαιώνουν τη δραματική αύξηση των αποκλεισμένων κατοίκων της πόλης του Ηρακλείου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Εδώ και περίπου ένα χρόνο λειτουργούν τα εξής ιατρεία:
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣΤρίτη και Τετάρτη, 6 με 9 το απόγευμα
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΠαρασκευή 6 με 9 το απόγευμα
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ – ΕΜΒΟΛΙΩΝΣάββατο 10 με 1 το μεσημέρι

Όλα τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά, στο 281 300 85 25, τις παρακάτω ώρες:
10-12 το πρωί, από Δευτέρα έως Σάββατο
6-9 το απόγευμα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου λειτουργεί με ευθύνη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου (αναγνωρισμένο σωματείο, ΑΜ 2467), και στην αρχή της λειτουργίας του στεγάστηκε σε χώρο του Δήμου, στη Νέα Αλικαρνασσό. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω των εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, κοινωνικών λειτουργών και του διοικητικού προσωπικού του. Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες επέβαλαν τη μεταστέγαση του ΚΙΑ σε νέο μεγαλύτερο χώρο, στις πρώτες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη Λ. Κνωσού.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου μπορεί να προσέρχεται με ραντεβού οποιοσδήποτε κάτοικος του Ηρακλείου, με μόνη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστος – άπορος. Το ΚΙΑ Ηρακλείου συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών – εθελοντών της πόλης μας, διαφόρων ειδικοτήτων, στους οποίους παραπέμπει τους ασθενείς που χρειάζονται ειδική διερεύνηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, απευθυνόμενοι στους κατοίκους του Ηρακλείου, τονίζουμε ότι με τη δράση μας αυτή δεν θέλουμε (και δεν μπορούμε) να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία, η οποία απέχει από τις υποχρεώσεις της, προσβάλλοντας κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, αλλά, αντίθετα, θέλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων μας και την διαρκώς βαλλόμενη κοινωνική συνοχή, με στόχο την ενεργητική διεκδίκηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο οποίο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα Τζανάκη Μαρία, κιν.: 6942400345

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης