Φεστιβάλ «Εν δράσει, η δύναμη της μη-βίας»

Ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία ασχολείται με τη δημιουργία συνείδησης γύρω από όλες τις μορφές βίας, όχι μόνο αυτές που είναι περισσότερο εμφανής.

Η Βία βρίσκεται στην καθημερινότητά μας:

  • μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις,
  • ακόμα και με τους κοντινούς μας ανθρώπους,
  • που έχουν ποτιστεί με έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας και δηλητηριάζονται από μνησικακία,
  • μέσα στην κοινωνία με ακραία φαινόμενα ρατσισμού που στηρίζονται σε διακρίσεις φυλετικές, θρησκευτικές, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου κ.λπ.,
  • μέσα στην πολιτική με μια διαρκή αίσθηση εξαπάτησης, εγκλωβισμένοι σε μια τυπική και όχι πραγματική δημοκρατία,
  • μα επίσης, στη σχέση μας με τον εαυτό μας που πολύ συχνά βιώνουμε την απογοήτευση και την αίσθηση ενός κλειστού μέλλοντος…

Η ενεργή μη-βία είναι η πρότασή μας για να εργαστούμε ταυτόχρονα σε όλα αυτά τα πεδία, σαν άτομα και σαν σύνολα και αυτός είναι ο στόχος του Φεστιβάλ «Εν δράσει, η δύναμη της μη-βίας», που θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 28-29-30 Ιουνίου 2013.

Σε αυτό το ραντεβού των ανθρώπων που πιστεύουν στη μη-βία και με το δρόμο του ο καθένας το εκφράζει, φιλοδοξούμε να βρεθούμε άτομα και συλλογικότητες που πιστεύουμε στη φωτεινή πλευρά της ζωής, καταγγέλοντας δημιουργικά, κατασκευάζοντας ουσιαστικά.

Στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν όλες τις ημέρες μέλη του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου», για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις και τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης. 

Θέμα ομιλίας: «Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου»

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, κλικ εδώ.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης