Εθελοντές για την ομάδα καθαριότητας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης

Αλληλέγγυε συνάνθρωπε,

Στην ομάδα καθαριότητας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης υπάρχει έλλειψη εθελοντών.

Χρειάζονται τρία άτομα στην εβδομαδιαία βάρδια για να λειτουργήσει ομαλά η ομάδα και να μην υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των μελών-εθελοντών. Η ομάδα μας θα έπρεπε κανονικά να απαρτίζεται από 20 περίπου εθελοντές, που θα πρόσφεραν την βοήθειά τους σε κυκλική περιοδική βάση 1,5-2 μηνών. Προς το παρόν οι υπάρχοντες εθελοντές δεν καλύπτουμε ούτε τις βάρδιες ενός μήνα.

Απευθύνουμε, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση – έκκληση προς όλους του εθελοντές του δικτύου μας για προσφορά εθελοντικής εργασίας σε σταθερή βάση, για να αποκτήσουμε μια μόνιμη και αποτελεσματική ομάδα καθαριότητας, στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης και συλλογικότητας.

Πρέπει εδώ να προσθέσουμε ότι η προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους συνανθρώπους μας ασθενείς δεν καταφέρνει να ευδοκιμήσει για πολλούς λόγους. Ο σπουδαιότερος είναι η εκ μέρους τους δυσκολία συνέπειας, μια και αρκετοί από αυτούς ή μετακινούνται ή βρίσκουν δουλειές προσωρινές – μεροκάματα από δω κι εκεί, τα οποία φυσικά και δεν είναι δυνατόν να χάσουν. Το αποτέλεσμα, πάντως, παραμένει το ίδιο, δηλαδή είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια σταθερή και συνεπής ομάδα επιφορτισμένη με την καθαριότητα του ιατρείου.

Η δουλειά είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας. 2-3 ώρες το πολύ, κάθε 4-5 εβδομάδες περίπου. Οι βάρδιες καθαριότητας μπορούν να είναι: Σάββατο απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα πρωί ή απόγευμα και Τρίτη πρωί.

Η υπάρχουσα μικρή ομάδα καθαριότητας πιστεύει ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμβόλια μικρών παιδιών και για άλλες επείγουσες ανάγκες συνανθρώπων μας είναι έξω από τη φιλοσοφία μας, να χρησιμοποιούνται για να πληρώνεται μια δουλειά, την οποία τα μέλη του δικτύου μπορούν να φέρουν σε πέρας με ευκολία.

Ας αποδείξουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας, βοηθώντας την ομάδα καθαριότητας του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Για την ομάδα καθαριότητας,
Αναγνωστάκη Λίνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 341 158 και 6982 017 708

Εθελοντές για την ομάδα καθαριότητας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης