«ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Ποιον συμφέρει, τελικά;»

21 Φεβρουαρίου 2014, Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Εκδήλωση – Συζήτηση: «ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Ποιον συμφέρει, τελικά;» Διοργάνωση: Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, Δίκτυο Αλληλεγγύης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο».

  • Ο πρώτος ομιλητής, Αντώνης Κούτης, γιατρός, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ιατρικής και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, αναφέρθηκε στις συνέπειες που είχαν στην υγεία οι οικονομικές κρίσεις του τελευταίου αιώνα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών.
  • Ο δεύτερος ομιλητής, Ευγένιος Δαφνής, γιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, παρουσίασε τις μέχρι σήμερα συνέπειες στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού που επέφερε η παρούσα οικονομική κρίση που υφίσταται η χώρα μας και η πολιτική αντιμετώπισής της.
  • Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Συντονιστής: Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος.

“Τι μας διδάσκει η ιστορία των οικονομικών κρίσεων, παγκοσμίως;” Αντώνης Κούτης, γιατρός, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ιατρικής και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου

“Είναι θανατηφόρα για την Ελλάδα η λιτότητα; Γιατί; Ποιος ωφελείται;” Ευγένιος Δαφνής, γιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης