«41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο ΕΣΝΕ»

41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, Χερσόνησος Κρήτης, 4 – 7 Μαΐου 2014, ξενοδοχείο Creta Maris. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών και του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης.

Το Συνέδριο της ΕΣΝΕ αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιστημονικές διοργανώσεις στο χώρο της υγείας στη χώρα μας και συγκεντρώνει περί τους 20.00 νοσηλευτές, καθώς και φοιτητές της Νοσηλευτικής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο καλωσόρισμα της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Ελένη Κυρίτση: «Ένα από τα βασικότερα καθήκοντα των νοσηλευτών όπως και όλων των επαγγελματιών υγείας είναι ο συνεχής αγώνας για την κατάκτηση των νέων δεδομένων της επιστήμης που υπηρετούν, προκειμένου να επαυξήσουν, να διατηρήσουν και να ανακτήσουν την υγεία των συνανθρώπων τους.
Παρά τα προβλήματα των καιρών, οι νοσηλευτές, μαθημένοι να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα, δεν ανακόπτουν τη δια βίου εκπαίδευση και σε εποχές που νοσηλεύουν μετά πενίας, αλλά και μεγίστης ευσυνειδησίας ανταποκρίθηκαν στο αντάμωμα για ανταλλαγή νέων γνώσεων, προβληματισμών και ελπίδων».

Με το συνέδριο προβάλλεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου των Νοσηλευτών και παράλληλα προωθείται η νέα γνώση με τις σύγχρονες νοσηλευτικές προσεγγίσεις.

Τα θέματα του συνεδρίου άπτονται όλων των αντικειμένων που αφορούν το άρρωστο αλλά και το υγιές άτομο, όπως και τη νοσηλευτική γενικότερα ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια των εργασιών να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που απασχολούν στο χώρο της υγείας.

Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, 12:30 – 13:00, στο πλαίσιο των διαλέξεων του Συνεδρίου, θα μιλήσει το μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου», Μαριάνθη Δικίδου. Θέμα: «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.  Δράσεις – προτάσεις για την Υγεία: Ασφυκτική πολιτική χρέους ή αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου;» Προεδρείο: Βογιατζιδάκη Έφη. 

Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στις 8.30 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» CYTA, μουσική εκδήλωση για την προμήθεια του βασικού παιδικού εμβολιασμού ανασφάλιστων και άπορων παιδιών στην Κρήτη, με την υποστήριξη της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και της ΕΝΕ Κρήτης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική συνάντηση, στην οποία αφιλοκερδώς συμμετέχουν και τραγουδούν για τα παιδιά της Κρήτης και το βασικό τους εμβολιασμό, προσφέροντας την αγάπη τους και μήνυμα ελπίδας, οι Κρητικοί καλλιτέχνες: Βασίλης Σταυρακάκης μαντολίνο-φωνή, με τους Μιχάλη Μπελιβάνη στη λύρα, Αντώνη & Γιώργο Σταυρακάκη στο λαούτο και Γιώργος Παπαδάκης στη λύρα, με τους Δημήτρη & Μηνά Παπαδάκη στο λαούτο. Το συγκρότημα «Σχήμα Λόγου» με τους Σάκη Σακελλαρίδη στο μπουζούκι- λαούτο- φωνή, Λευτέρη Τζαγκαράκη στη λύρα-κρουστά- φωνή, Γιάννη Κορίνθιο στην κιθάρα-φωνή, Βαγγέλη Ακριβό στα κρουστά και Αλεξάνδρα Βεργαδή στη φωνή, που πάνω σε μουσικούς πειραματισμούς, παντρεύουν την κρητική λύρα με το μπουζούκι σε μια αρμονική συνύπαρξη στην τόσο πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας και η Τζούλι Ναούμ που ανοίγοντας την εκδήλωση με την κιθάρα και τη φωνή της θα μας ξεναγήσει στο Ελληνικό τραγούδι. Στην εκδήλωση επίσης συμμετέχει και θα χορέψει, ομάδα παιδιών του Λαογραφικού Ομίλου Λ.& Μ. Χνάρη. Τέλος, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ευγενικά παραχωρήθηκε από τον κ. Κ. Χατζάκη το Κινηματοθέατρο «Αστόρια» CYTA.

Τιμή εισόδου: 5€. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την προμήθεια και το βασικό εμβολιασμό των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών όλης της Κρήτης.»

Mουσική εκδήλωση

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης