Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η συζήτηση για τα προβλήματα εξάρτησης στη χώρα σήμερα δεν μπορεί παρά να εντάσσεται σε μια ευρύτερη συζήτηση για την υγεία του πληθυσμού σε σχέση με την υφιστάμενη κοινωνικοπολιτική κρίση. Μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί να δοθεί ένα άλλο νόημα και στην περίφημη μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, η οποία έχει κινδυνεύει να γίνει ένας θεσμός χωρίς περιεχόμενο και μια φιέστα χωρίς νόημα. Τα προτάγματα της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης φαίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ όχι μόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης, αλλά συνολικά για μια άλλη θεώρηση των προβλημάτων υγείας και της αντιμετώπισης τους.

Με βάση αυτό τον προβληματισμό το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών εκδήλωση την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια συζήτηση σχετικά με την αλληλεγγύη και συγκεκριμένα:

 • “Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης επηρέασαν την υγεία των κατοίκων της Ελλάδας;” Σοφία Περακάκη, κοινωνική λειτουργός, μέλος Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου.
 • Παρουσίαση εγχειρημάτων αλληλεγγύης της πόλης:
  * Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Σητείας
  * Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας
  * Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας
 • Αυτοβοήθεια και αλληλεγγύη στο πεδίο των εξαρτήσεων. Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν:

 • Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της πόλης.
 • Ανταλλακτικό παζάρι.

* Ο καθένας μπορεί να φέρει στο παζάρι πράγματα που δεν τα χρειάζεται όπως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα, μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Όσα πράγματα δεν γίνουν αντικείμενο ανταλλαγής στο παζάρι θα δοθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της πόλης.

Συνδιοργάνωση:
Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Σητείας, Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας, Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας, ΑμΚΕ Κόντρα.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης