4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Επ’ αρωγή» των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Πρόνοια: Νέο Πρόσωπο και Προοπτικές»

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει το 4ο Πανελληνίο Συνεδρίο «Επ΄ Αρωγή» των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Ιουλίου 2014, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στο ξενοδοχείο «Miramare», με θέμα «Πρόνοια: Νέο Πρόσωπο και Προοπτικές».

Το Συνέδριο αυτό στόχο έχει την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων, τα οποία έχουν προκύψει από το μετασχηματισμό του θεσμού της Κοινωνικής Πρόνοιας, από τις συνεχείς προκλήσεις και αλλαγές στο κοινωνικό ιστό και γενικότερα στους κοινωνικούς, πολιτικούς θεσμούς, αξίες, δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συγκυριών και της γενικότερης αλλαγής του δημοσιονομικού συστήματος.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά οι αλλαγές της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς και οι προοπτικές τους, ώστε να γίνουν γνωστές στην ευρύτερη κοινωνία, έχοντας πάντα τη στήριξη της πολιτείας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα αφορά τις εξελίξεις στο θεσμό της Κοινωνικής Πρόνοιας, τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, τις νέες προσεγγίσεις περίθαλψης και φροντίδας, την παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μονάδων και γενικότερα προγράμματα και δράσεις, που σχετίζονται με το ευρύτερο πλαίσιο της πρόνοιας στην τοπική κοινωνία.

Την Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014, 12:00 – 10:00, στο πλαίσιο των διαλέξεων του Συνεδρίου, θα μιλήσει το μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου», Τσατσάκη Εμμανουέλα. Θέμα: «Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου: η πρωτοβουλία, οι στόχοι και η εμπειρία.» 

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, κλικ εδώ.

PROGRAM_inside-01 PROGRAM_outside-01

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης