Πλατεία Αϊβαλιώτη (Αγία Τριάδα): Δημόσια Προβολή – Συζήτηση: «ΣTαγώνες», ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.

Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας.

Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ “ΣTαγώνες” της Νέλλης Ψαρρού μαζί με νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες της.

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 8:00 μ.μ., στην Αγία Τριάδα, στην πλατεία Αϊβαλιώτη (οδός Σακουλιέριδων, κάθετη στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου), να δούμε μαζί το ντοκιμαντέρ «ΣTαγώνες».

Διοργάνωση: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου | Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης

Με την υποστήριξη:
– Κοινωνικό Σωματείο Συνεργασίας, Τεχνών και Αλληλεγγύης «Το Γρανάζι»
– Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης
– Ηχοληψία – Συστήματα Ήχου: Βαγγέλης Χαιρέτης
– Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη

"ΣΤαγώνες"

 

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης