Παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Σήμερα, Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014, συμπληρώνονται 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη  Γρηγορόπουλου και 27 ημέρες από την έναρξη της απεργίας πείνας του φίλου του Νίκου Ρωμανού.

Συμπληρώνονται έξι χρόνια στα οποία το κράτος έχει αποκαλύψει το πιο σκληρό του πρόσωπο. Έχει διαλύσει την υγεία, την παιδεία, την εργασία, την δημόσια περιουσία, κάθε κοινό αγαθό. Έχει καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.

Ζώντας καθημερινά την σωματική και ψυχική εξόντωση των συνανθρώπων μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Πολιτική και δικαστική εξουσία καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, καταδικάζοντας έναν άνθρωπο να πεθάνει προτού δικαστεί. Στερούν το δικαίωμά του στην εκπαίδευση και μέσω αυτής στην επανένταξη αφού προηγουμένως υποκριτικά τον έχουν βραβεύσει για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Παρεμβαίνουν στο έργο των γιατρών του εκδίδοντας αποφάσεις υποχρεωτικής σίτισης, αντίθετες με τις Διεθνείς Συνθήκες της Ιατρικής δεοντολογίας, καθώς αυτή θεωρείται είδος βασανιστηρίου.

Με τον ίδιο βίαιο τρόπο στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες, το δικαίωμα πρόσβασης στην δημόσια υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Με τον ίδιο βίαιο τρόπο που εξοντώνουν τον Νίκο Ρωμανό, εξοντώνουν όλους μας.

Δεν είμαστε σκουπίδια.

Δεν αφήνουμε να σκοτώσουν την αξιοπρέπεια και τα όνειρά μας.

Αγωνιζόμαστε χωρίς φόβο, με ευθύνη και στηρίζουμε κάθε μορφή έμπρακτης αλληλεγγύης.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης