Παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων από εθελοντές – μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.) για το σχολικό έτος 2014-2015

Σας ενημερώνουμε ότι εθελοντές – μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.) από την ομάδα δραστηριοτήτων / δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου προτίθενται να πραγματοποιήσουν μία έως και τρεις παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας διάρκειας μίας ώρας σε μαθητές Β΄/Γ΄ Γυμνασίου και Α΄/Β΄ Λυκείου, σε όποιο σχολείο εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την ομάδα των εθελοντών αποτελούν εξειδικευμένοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροi, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί), παιδίατροι και ένας εκπαιδευτικός.

Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ. 177050/Γ7/3-11-2014 και εντάσσονται στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου.

Το συντονισμό των δράσεων θα έχει ο κ. Μπατσαλιάς Κων/νος, ψυχίατρος, άμ. επιστ. συνεργάτης Ψυχ. Κλινικής ΠΑΓΝΗ και μέλος Δ.Σ. του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον Δρ. Κούτη Αντώνη, Δ/ντή ΕΣΥ στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του ΠΑΓΝΗ και του Παν/μίου Κρήτης και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στον εθελοντισμό και κυρίως στις έννοιες της συλλογικότητας, της κοινωνικής ευαισθησίας και συμμετοχής, της αλληλεγγύης κ.λπ., μέσα από συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις.

Οι ενημερώσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές και θα πραγματοποιούνται, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των μαθημάτων, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και την συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Μπατσαλιά Κων/νο, κιν. 6977.653.778 και e-mail: kbatsalias@gmail.com.

Διευκρινίζεται ότι η δράση είναι εθελοντική και η δυνατότητα κάλυψης της ζήτησης από τα σχολεία εξαρτάται από τις εργασιακές υποχρεώσεις των εθελοντών.

Παρακαλούμε τους κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των συναδέλφων.

Επισυνάπτεται: Η Έγκριση ΥΠΑΙΘ, μία (1) σελ.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ζαχαράτου Αγγελική
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, Μανουσάκης Γεώργιος

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης