23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής & 2ο Ψυχοφαρμακολογικό Πανελλήνιο Συνέδριο

Το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής &  το 2ο Ψυχοφαρμακολογικό Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν από 23 ως 26 Απριλίου στη Λάρισα στο ξενοδοχείο “Larissa Imperial”. Στο Συνέδριο θα ενσωματωθεί η 29η Εκπαιδευτική Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων και η 1η Πανελλήνια Επιστημονική Ημερίδα του Τομέα Νέων Ψυχιάτρων της ΕΨΕ.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Συνεδρίου αφορά το γεγονός ότι ο τόπος διεξαγωγής του είναι η Λάρισα, ο τόπος που έζησε για πολλά χρόνια, δίδαξε και πέθανε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής με σημαντική συμβολή στα ψυχιατρικά πράγματα.

Η διεξαγωγή του 23ου Πανελλήνιου Συνέδρίου Ψυχιατρικής ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή του 22ου υπαγορεύεται από τις εκπαιδευτικές και επιστημονικές ανάγκες που γεννά τόσο στους ασθενείς, όσο και στους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, η πίεση που ασκεί η κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η ανάγκη δόκιμων επιστημονικά και επαγγελματικά τρόπων αντιμετώπισής της.

Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει όλους τους κύριους τομείς άσκησης της Ψυχιατρικής.

Προσδοκούμε στην ενεργό συμμετοχή σας και πιστεύουμε ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει σημαντική συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και εποικοδομητικών προτάσεων σε σχέση με τις μείζονες ψυχιατρικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Δ. Πλουμπίδης
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Β. Κονταξάκης
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Γ. Χριστοδούλου

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου συμμετέχει με δύο παρουσιάσεις στο Στρογγυλό Τραπέζι 54, με θέμα: «Συστημικές παρεμβάσεις και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 18:15-19:30, στην αίθουσα «Αχιλλέας ΙΙ».

1η παρουσίαση: «Ομάδα Εμψύχωσης Εθελοντών Κοινωνικού Ιατρείου: Ο Μικρόκοσμος των Εθελοντών», Θεοδωράκη Κατερίνα.
2η παρουσίαση: «Κρίση, Βιοψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις και Κοινωνικά Αντανακλαστικά: Μια Συστημική “Ανάγνωση” των Κοινωνικών Ιατρείων», Μπατσαλιάς Κώστας.

Αναλυτικό πρόγραμμα, κλικ εδώ.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης