Ανοιχτό κάλεσμα προς ομάδες – συλλογικότητες

Αγαπητοί φίλοι και αλληλέγγυοι,

συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου. Στα χρόνια αυτά μέσα από τη συνύπαρξη και την κοινή μας δράση συνειδητοποιήσαμε τον εαυτό μας και τον άλλο ως μέρη μοναδικά αλλά και αδιαχώριστα ενός κοινωνικού χώρου.

Καθώς πλέον αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο και την ζωή του Δικτύου να συνεχίζεται σε μια κοινότητα ενεργών πολιτών, επιθυμούμε να επεκτείνουμε τη δράση μας και να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας αναζητώντας στην πράξη την απάντηση στο ερώτημα «Tι είδους υγεία θέλουμε να έχουμε; Ένα αγοραίο είδος ή ένα κοινωνικό αγαθό;».

Στα πλαίσια αυτού του ανοίγματος που πραγματοποιούμε, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ, μια γιορτή για να θυμηθούμε, να μοιραστούμε, να προτείνουμε, να οραματιστούμε, να βρεθούμε όλοι μαζί. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 3, 4 και 5 Ιουλίου με γενικό τίτλο «Η υγεία αλλιώς: από την απορρύθμιση στην αυτορρύθμιση». Μέσα σ’ αυτές τις τρεις ημέρες θέλουμε να ξεδιπλώσουμε τη διαδρομή μας, το ξεκίνημα, την ορμή, τις αναζητήσεις και την προοπτική μας.

Ακολουθώντας τις δύο πρώτες ημέρες μια διαδικασία αυτοπαρουσίασης, και επιχειρώντας μια προσπάθεια σκιαγράφησης αλληλέγγυων και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα θέλαμε να φτάσουμε στην καταληκτική ημέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 5 Ιουλίου, με διάθεση να συναντηθούμε και να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία της πόλης μας τόσο σχετικά με τους προβληματισμούς μας, όσο και με τα σχέδια μας για το μέλλον. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θεωρούμε αναγκαίο να απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις συλλογικότητες, που θεωρούν πως ασπάζονται το ίδιο αξιακό πλαίσιο με εμάς, να είναι παρούσες σ’ ένα δημόσιο διάλογο, στον οποίο θα επεξεργαστούμε από κοινού τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αλληλεπιδράσουμε. Συγκεκριμένα, επιθυμία μας είναι οι συλλογικότητες που θα προσέλθουν και θα αυτοπαρουσιαστούν, να παρουσιάσουν προτάσεις κοινής δράσης και συνεργασίας. Η ώρα που θα λάβει χώρα ο δημόσιος διάλογος θα είναι στις 19:00. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει περίπτερο πληροφορίας/ ενημέρωσης, όπου θα μπορούσατε να διαθέσετε ενημερωτικό υλικό σχετιζόμενο με τη δράση σας.

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ενημερωθείτε σύντομα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για δήλωση συμμετοχής το συντομότερο δυνατό! Θα ήταν πραγματικά σπουδαίο και υπέροχο να συμμετέχουμε όλοι . Σας περιμένουμε!

Από την ομάδα του φεστιβάλ,
Μάρα Βραχνάκη 6946113190 – gismadiam@hotmail.com
Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου 6992337927 – stavrou_25@yahoo.gr

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης