Αίτημα προσφοράς για μεταφορά εθελοντών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου (ΚΙΦΑ) Ηρακλείου Κρήτης σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Aegean Airlines
Βιλτανιώτη 31
14564 Κάτω Κηφισιά
Αθήνα

Ηράκλειο, 12.11.2015

Θέμα: Αίτημα προσφοράς για μεταφορά εθελοντών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου (ΚΙΦΑ) Ηρακλείου Κρήτης σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Αξιότιμε κε. Βασιλάκη, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Airlines,

στην ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2015, αποφασίστηκε η αποστολή γιατρών, φαρμακοποιών και επαγγελματιών υγείας, καθώς και εθελοντών αλληλέγγυων σε νησί του Αιγαίου. Στόχος είναι η προσφορά ιατρικής βοήθειας και έμπρακτης αλληλέγγυας φροντίδας στους εκατοντάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά μας καθημερινά, καθώς και στήριξη της τοπικής κοινωνίας του νησιού εν μέσω της βαθύτατης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

Η συμμετοχή αλληλέγγυων για την αποστολή αυτή από το Ηράκλειο απαριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 50 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται γιατροί νοσοκομειακοί, ιδιώτες και πανεπιστημιακοί, παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, επειγοντολόγοι, παθολόγοι, φοιτητές ιατρικής, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας, διασώστες, καθώς και μέλη του Δικτύου αλληλεγγύης, άτομα με διάθεση και ικανότητα να προσφέρουν υποστήριξη στις ανάγκες των προσφύγων. Η προσφορά βοήθειας από τα μέλη της αποστολής, καθώς και η παροχή ιατρικής φροντίδας είναι απολύτως εθελοντική.

Το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει ζωντανό και ένθερμο αλλά το κόστος μετάβασης και διαμονής ξεπερνάει τις οικονομικές δυνατότητες του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Καταστατικό).
Με την επιστολή μας αυτή επιζητούμε τη στήριξη της εταιρείας σας για την οργάνωση της μετάβασή μας σε ένα από τα προαναφερθέντα νησιά του Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία είμαστε στη διάθεσή σας για μια προσωπική ή τηλεφωνική συνομιλία. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας αναφέρονται παρακάτω.

Με αλληλεγγύη,

Η πρόεδρος
Σοφία Περακάκη

Για επικοινωνία:
Μαριάνθη Δικίδου, Οφθαλμίατρος, τηλ.: 6945158919, e-mail: mdikidou@gmail.com
Νικόλαος Τσαχάκης, Muec ειδικ. Παθολογίας, τηλ.: 6976833627, e-mail: nick.tsa@gmail.com

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης