Κάλεσμα προς φωτογράφους – «Made in Europe». Έκθεση σκίτσου του Μιχάλη Κουντούρη και παράλληλες εκδηλώσεις για το προσφυγικό

Αγαπητοί μας,

το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, του οποίου κεντρική δράση αποτελεί το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ), οργανώνει έκθεση σκίτσου του Μιχάλη Κουντούρη και παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα το Προσφυγικό από 31 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2017 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Τις πρωινές ώρες λειτουργίας της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και ξενάγηση σχολείων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα απογεύματα από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνονται συζητήσεις, προβολές ταινιών και μουσικές εκδηλώσεις.

Ο στόχος μας είναι η προβολή και ζύμωση αυτού του θέματος με την κοινωνία της πόλης μας, το άνοιγμα της οπτικής μας στο προσφυγικό με την βοήθεια της ιστορίας και της τέχνης, καθώς και η ενημέρωση και η έκθεση της κατάστασης στο Ηράκλειο και στην Κρήτη.

Η συνδρομή σας, όπως έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, για τη λήψη οπτικο-ακουστικού υλικού κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών θα ήταν για μας καθοριστική, προκειμένου να υπάρξει καταγραφή και πιθανόν μελλοντική χρήση. Θα ήταν επίσης πολύτιμο για μας να μοιραστείτε μαζί μας τη δημιουργικότητα, τις εμπειρίες και τις ιδέες σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί!

Λίγα λόγια για μας για όσους δεν μας γνωρίζουν.

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα, στελεχώνεται και υποστηρίζεται από ένα δίκτυο επαγγελματιών υγείας αλλά και πολιτών, αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, χωρίς καμία οικονομική, κομματική ή οποιαδήποτε άλλη δέσμευση ή κατεύθυνση.

Οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές μελών και δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών και οι δαπάνες μας αφορούν κυρίως τα λειτουργικά έξοδα καθώς και τα φάρμακα που έχουμε ανάγκη παρά την σημαντική προσφορά των συμπολιτών μας.

Το εγχείρημα ξεκίνησε στο τέλος του 2011, όταν ήταν ήδη γνωστή και τεκμηριωμένη η συσχέτιση της κακής υγείας με την φτώχεια, την ανεργία, την επισφαλή εργασία και το άγχος, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Από τότε και μέχρι σήμερα στόχος μας είναι να συμπληρώνουμε με την αλληλεγγύη, το κενό που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική ανάμεσα στο «κοινωνικό κράτος» που αποσύρεται και στις «αγορές» που επελαύνουν.

Δεν επιδιώκουμε να αποτελούμε φιλανθρωπική κίνηση εθελοντών με συγκινησιακές αποχρώσεις.

Το Δίκτυο είναι η απάντησή μας στην αναξιοπρέπεια της απόσυρσης, της ανάθεσης και της απάθειας.

Για την οργανωτική ομάδα:
Μαριάνθη Δικίδου, τηλέφωνο: 6945158919, e-mail: mdikidou@gmail.com
Mάρα Βραχνάκη, τηλέφωνο: 6946113190, e-mail: gismadiam@hotmail.com

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης