Ένα γράμμα από τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου στα παιδιά του …ου Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί  μας φίλοι και υποστηρικτές,

Πριν από ένα χρόνο στείλαμε μια επιστολή προς  εσάς, τους φίλους μας, τους μαθητές του σχολείου σας, ζητώντας την βοήθεια σας. Η επιστολή αφορούσε ένα μικρό αγόρι, το οποίο γεννήθηκε με πρόβλημα ακοής. Ένα παιδί έτσι, όπως εσάς, γλυκό, έξυπνο, ζωηρό με μεγάλη όρεξη για να μάθει καινούργια πράγματα, να παίξει, να τραγουδήσει…. Όπως κάνετε εσείς , όπως κάνουν όλα τα παιδιά.  Όμως με το πρόβλημα ακοής  που είχε, οι δυνατότητες του ήταν πολύ περιορισμένες. Η επικοινωνία με την οικογένεια του ήταν δύσκολη και με τους γύρω του,  ανύπαρκτη. Κανένας ήχος δεν έφτανε σ αυτό το παιδί, που ήταν συνεχώς βυθισμένο στο σιωπηλό του κόσμο.  Και η οικογένεια του λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούσε να βοηθήσει  παραπάνω.

Και τότε ήταν, που εσείς ανταποκριθήκατε στην έκκληση μας και κάνατε τη μεγάλη διαφορά. Τρέξατε, αγοράσατε κουπόνια, βάλατε στις τάξεις σας κουμπαράδες που γέμισαν από το δικό σας χαρτζιλίκι και κάνατε ότι μπορούσατε για να μαζευτεί το ποσό,  για την αγορά του κοχλιακού εμφυτεύματος, που χρειαζόταν, για την  εγχείρηση του. Αλλά δεν κάνατε μόνο αυτό, κάνατε κάτι πολύ παραπάνω.

Ανοίξατε τα χέρια σας και το αγκαλιάσατε, το κάνατε φίλο, αδελφό,  συμμαθητής σας.

Προσπαθήσατε και αγωνιστήκατε γι αυτό, για  να αποκτήσει την ακοή του, να ακούσει   τραγούδια,  να ακούσει τους ήχους του κόσμου, τις φωνές σας και  κυρίως , τη φωνή της μητέρας του.
Και επιτέλους, με την σημερινή επιστολή, θέλουμε να σας  αναγγείλουμε με μεγάλη μας χαρά, ότι ο μικρός μας φίλος, χειρουργήθηκε. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με τις κατάλληλες θεραπείες, θα αρχίσει να ακούει και τους πρώτους  ήχους. Αυτή τη στιγμή έχει και αυτό την ίδια ευκαιρία με όλους εσάς, για να μάθει να ακούει, να μιλάει, να επικοινωνεί.

Μια ευκαιρία που εσείς του δώσατε και θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Μπορεί κάποιος να σας πει ότι είστε μικροί. Να ξέρετε όμως ότι είστε πολύ μεγάλοι και έχετε όλη τη δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο ολόκληρο.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για εσάς τους μικρούς μας εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου. Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε από καρδιάς, το μάθημα ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που δώσατε εσείς, να ακολουθηθεί από όλο τον κόσμο.

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Με εκτίμηση …οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Ηρακλείου

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης