Στο δικό μας Γιάννη

 

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Γιάννη Αυγουστάκη σήμερα το πρωί στην Αθήνα από COVID-19.
Ο Γιάννης Αυγουστάκης ήταν ενεργό μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου και Γραμματέας του Δ.Σ. για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Γιάννης Αυγουστάκης ήταν η προσωποποίηση του κοινωνικά ενεργού πολίτη.
Συμμετείχε ενεργά σε δημοκρατικές συλλογικότητες και πάντα κατάφερνε να γεμίζει τον χώρο με την προσωπικότητά του.
Οργανωτικός, δοσμένος στους συμπολίτες του και τους συναγωνιστές του, έλυνε όλα τα προβλήματα, σχεδίαζε σημαντικές εκδηλώσεις για τα πιο σοβαρά προβλήματα της εποχής μας και μετά καθόταν σε μια γωνιά, μακριά από το φως να τις απολαύσει. Μας μάθαινε πως να εκφράζουμε την οργή μας με τον πιο ευγενικό τρόπο και πάντα είχε την πιο σοφή κουβέντα να πει στην πιο κρίσιμη στιγμή.
Θα μας λείψει ο άνθρωπος που λειτουργούσε σαν παιδαγωγός στον ανθρωπισμό και την υγιή πολιτική σκέψη και που απολάμβανε να συζητάει με νέα παιδιά που έδειχναν να έχουν κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες.
Ακόμα περισσότερο θα μας λείψει το χαμόγελό του και ο ενθουσιασμός του, σαν μικρού παιδιού, που έκανε τα μάτια του να λάμπουν όταν ερχόταν στις συναντήσεις μας με την επόμενη ιδέα για μια εκδήλωση για το προσφυγικό, για την παιδεία, για τον ρατσισμό.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του με την υπόσχεση ότι θα τιμούμε την κληρονομιά που μας άφησε.
Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου

koinonia